CENSSTUDIO  © 2017  |  Algemene Voorwaarden

Zwangerschapsyoga

Met de groei van een kindje in je buik verandert er in relatief korte tijd veel voor je. Niet alleen in fysiek opzicht maar ook in je bewustzijn. In de cursus zwangerschapsyoga maak je door middel van milde fysieke oefeningen en ademhalingsoefeningen je lichaam soepel en sterk. Je leert te vertrouwen op je intuïtie, en uit te gaan van je innerlijke kracht.

 

Bij zwangerschapsyoga staat de beleving van jouw zwangerschap en de bevalling centraal. Door bewust te leren ervaren wat je lichaam nú verlangt, zul je bij de bevalling intuïtief voelen wat je lichaam op dát moment van je verlangt.

 

Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan ademoefeningen, aandacht- en ontspanningsoefeningen, houdingen om klachten te verminderen, houdingen om de weeën op te vangen, affirmaties en visualisaties om met zelfvertrouwen naar de  geboortereis toe te leven door middel van hypnotherapie. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan mogelijke baarhoudingen en eenvoudige massagetechnieken ter ontspanning.

 

Opzet van de cursus

De cursus zwangerschapsyoga is een doorlopende cursus. Een aantal hoofdthema’s komt regelmatig terug. De adem staat hierbij altijd centraal.

Je leert de adem te gebruiken als middel om bewust te ontspannen. Daarnaast leer je je adem bewust te richten, waardoor je je kracht in kunt zetten. Door de herhaling zul je de houdingen steeds intenser ervaren en vanuit je eigen intuïtie kunnen toepassen.

 

Instromen

Je kunt starten vanaf je 13e zwangerschapsweek. Doordat de cursus is opgezet als een doorlopende cursus, kun je in principe op ieder moment instromen. Instromen kan tot je 32e zwangerschapsweek. Om je de oefeningen echt eigen te maken is het echter aan te raden om zo vroeg mogelijk te starten.

 

Lesrooster zwangerschapsyoga en inschrijven?

Bekijk hier het lesrooster of neem contact op via het contactformulier.  

 

 

Zwangerschapsyoga