CENSSTUDIO  © 2017  |  Algemene Voorwaarden

Yogavormen

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga 

Wat is ashtanga yoga?

Ashtanga yoga is een krachtige en dynamische vorm van hatha yoga. Je werkt hierbij met de zachtheid van binnenuit. Door verschillende houdingen met elkaar te verbinden door middel van de flow van je ademhaling, ontstaat er een serie van yogahoudingen.

 

Ashtanga yoga geeft je controle over je zintuigen en een dieper inzicht in jezelf, doordat je ademhaling, houdingen en focuspunten synchroniseert. Ook produceer je intense hitte in je lichaam, waardoor je gaat transpireren en je spieren en organen kunnen ontgiften en zuiveren. Dit resulteert in een sterk energiek lichaam met een heldere en scherpe geest. Door regelmatig met discipline te oefenen, verkrijg je uiteindelijk balans op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

 

Ashtanga yoga bij Cens Studio

Bij Cens Studio werken we met een ashtanga vinyassa-serie van bewegingen. Vinyassa betekent ‘verbinden’: dit houdt in dat we met onze ademhalingen onze lichaam en geest gaan verbinden. Elke in- en uitademing is gekoppeld aan een beweging om in en uit een houding te komen om de houdingen met elkaar te verbinden.

 

De ashtangalessen worden gegeven in de half-led primary serie. Dit is een verkorte vorm van de traditionele Mysore, een traditionele ashtanga vinyassa-les afkomstige uit India. Deze lessen staan in het teken van een vaste volgorde van de yoga-houdingen (asanas) die in een flow op het ritme van de adem (pranayama) worden uitgevoerd.

 

Lesrooster ashtanga yoga Cens Studio Roermond en inschrijven

Bekijk op het lesrooster wanneer ashtanga yoga gegeven wordt en schrijf je in!

 

“Uiteindelijk wordt je ashtanga yoga practice een meditatie in beweging. Hierdoor komen lichaam en geest tot rust. Door je practice regelmatig uit te voeren, breng je jezelf terug in het nu.”